Gość Marek Napisano 1 Czerwca 2020 Witam. Mam możliwość kupna z pewnych rąk od dobrego znajomego Seata Leona z silnikiem 1.2 TSI i przebiegiem niecałe 100 tysięcy kilometrów. Auto jest bardzo zadbane a co najważniejsze bezwypadkowe i krajowe. Wyposażenie też jest jak najbardziej w porządku. Czy mieliście może taki silnik i możecie coś powiedzieć o jego awaryjności? Bo nie ma co ukrywać ale im starsze auto tym bardziej się sypie, a chciałbym kilka lat pojeździć nim bez problemów. Będę wdzięczny za informacje 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Olek Napisano 2 Czerwca 2020 Jeśli silnik 1.2 TSI ma już kilkanaście lat (nie napisałeś, który rocznik) to może być problem z rozrządem. Sprawdź więc czy przypadkiem zaraz rozrząd nie będzie do wymiany - w mojej Skodzie z silnikiem 1.2 TSI przy 75 tys. przebiegu już trzeba było po raz drugi go wymieniać bo pierwszą wymianę miałem już przy 30 tysiącach. Oprócz tego mankamentu silnik jest oszczędny i dynamiczny, oczywiście jak na swoją pojemność i moc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Waldek Napisano 2 Czerwca 2020 Hej 🙂 wydaje mi się, że chyba lepiej te starsze 1.2 i 1.4 TSI odpuścić bo już kilkukrotnie słyszałem o ich problemach z rozrządem i problem ten niestety powraca po wymianie. Może lepiej by było poszukać Leona z innym silnikiem? Albo jeśli auto jest faktycznie w świetnym stanie, znasz jego historię itp to bierz ale nie spodziewaj się bezawaryjnego silnika.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanikov 0 Napisano 28 Września 2021 Moim zdaniem taki zakup kompletnie się nie opłaca. Ogromne problemy z rozrządem lub silnikiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KompatybilnyMarcin 0 Napisano 31 Sierpnia 2022 Ja również zgadzam się z głosami powyżej. O rozrządzie nie słyszałem, aby był taki problematyczny aczkolwiek o silniku słyszałem strasznie wiele złych opini i nie pisałbym tego gdyby to było kilka głosów bo przecież silnik też można mieć różny ale to zdecydowanie wina tego modelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach